Ершет Салихи реизбран за претседател на Комисијата за човекови права

Членовите на Комисијата за човекови права повторно го избрале за претседател на Комисијата

1184544
Ершет Салихи реизбран за претседател на Комисијата за човекови права

Претседателот на Ирачкиот туркменски фронт Ершет Салихи на гласањето во Ирачкиот парламент беше избран за претседател на Комисијата за човекови права.

Во изјавата за Агенцијата Анадолија (АА) Салихи рече дека членовите на Комисијата за човекови права повторно го избрале за претседател на Комисијата.

На гласањето во парламентот поголемиот број од пратениците гласаа за мене рече Салихи потенцирајќи дека големо влијание во сето тоа имаа активностите во сферата на човековите права.

Туркменците во ирачкиот парламент од 329 пратеници има само тројца пратеници.Слични вести