Зелено светло од Русија за Турција за производство на заеднички хеликоптер

Деловите на хеликоптерите кои се произведуваат во Турција би можеле да се вклопат во производството на руските хеликоптери

1180748
Зелено светло од Русија за Турција за производство на заеднички хеликоптер

Генералниот директор за производство на руските хеликоптери Андреј Богински рече дека постои голема веројатност за вклучување и на Турција во производството на заеднички хеликоптер.

Во продолжение Богински рече дека деловите на хеликоптерите кои се произведуваат во Турција би можеле да се вклопат во производството на руските хеликоптери.

Свесни сме за успешното производствено искуство на борбени хеликоптери на Турција рече Богински потенцирајќи дека на целиот овој процес гледаме и од аспект на проширувањето на можностите и во цивилното воздухопловство.

Руските хеликоптер произведени со турски делови можеме да ги извезуваме во околните и соседни земји кои имаат сериозни економски и трговски врски со Турција, рече Богински.Слични вести