Бројот на жртвите во двојниот самоубиствен напад во Нигерија се зголеми на 11 лица

Според вестите објавени во националниот печат, во реализираниот двоен напад во областа Муна Гараж во провинцијата Борно со смртта на уште 6 мина од ранетите, бројот загинатите се зголеми на 11 лица

1179302
Бројот на жртвите во двојниот самоубиствен напад во Нигерија се зголеми на 11 лица

Бројот на жртвите во двојниот самоубиствен напад во североисточниот дел на Нигерија се зголеми на 11 лица, а над 40 лица се ранети.

Според вестите објавени во националниот печат, во реализираниот двоен напад во областа Муна Гараж во провинцијата Борно со смртта на уште 6 мина од ранетите, бројот загинатите се зголеми на 11 лица.

Претходно беше соопштено дека во нападот според првичните претпоставки, загинаа 5 лица, а 46 лица се ранети. 

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот, меѓутоа се знае дека терористичката организација Боко Харам реализира слични напади во областа.Слични вести