Во напад на полициска станица во Авганистан загинаа 9 полицајци, а 6 мина се ранети

Портпаролот на губернијата на Газне Мухамед Ариф Нури изјави за печчатот дека членови на Талибан извршиле напад на полициска станица во областа Занахан Сај и дека притоа загинале 9 полицајци, а 6 мина биле ранети

1173176
Во напад на полициска станица во Авганистан загинаа 9 полицајци, а 6 мина се ранети

Во реализиран напад од страна на членови на Талибан на полициска станица во провинцијата Газне во Авганистан загинаа 9 полицајци, а 6 мина се ранети.

Портпаролот на губернијата на Газне Мухамед Ариф Нури изјави за печчатот дека членови на Талибан извршиле напад на полициска станица во областа Занахан Сај и дека притоа загинале 9 полицајци, а 6 мина биле ранети.

Нури рече дека во вооружениот судир до кој дошло по нападот имало загуби и на страната на членовите на Талибан.Слични вести