Во Либија киднапиран танкер кој исплови од Тузла

Капетанот на бродот е Турчин, 4 од персоналот се Индијци а еден е Либиец.

1172054
Во Либија киднапиран танкер кој исплови од Тузла

Танкерот „Елхиблу 1“ кој на 22 март исплови од пристаништето Тузла во Истанбул и пловеше под знамето на Палау, беше киднапиран од страна на пиратите на крајбрежјето на Либија.

Вчера танкерот „Елхиблу 1“ кој имаше 6 членови на екипажот и пловеше под знамето на Палау, на крајбрежјето на Либија беше киднапиран од страна на пирати со брзи чамци.

Капетанот на бродот е Турчин, 4 од персоналот се Индијци а еден е Либиец.

Танкерот кој пренесуваше околу 100 бегалци сеуште плови пред крајбрежјето на Малта.

Ресорните министерства започнаа истражување и формираа координативен центар.Слични вести