Путин: Цел на ужасниот терористички напад во Нов Зеланд е да ја потресе земјата

Рускиот претседател Владимир Путин го изрази своето жалење поради извршениот терористички напад на двете џамии во Нов Зеланд и рече: „Цел на ужасниот терористички напад во Нов Зеланд е да ја потресе земјата“

1166050
Путин: Цел на ужасниот терористички напад во Нов Зеланд е да ја потресе земјата

Рускиот претседател Владимир Путин на остварената средба со претставниците на народот на Крим и Сивастопол направи проценка на извршениот терористички напад на двете џамии во Нов Зеланд.

Притоа Путин истакна дека извршениот терористички напад на двете џамии има за цел да го потресе Нов Зеланд.

Изразувајќи го своето жалење за загинатите во нападот, Путин рече: „Цел на ужасниот терористички напад во Нов Зеланд е да ја потресе земјата.“

Велејќи дека терористичките акции сер опасни за секоја земја, рускиот претседател Владимир Путин додаде дека Русија нема да дозволи да дојде до вакви видови напади.

Инаку, во извршениот терористички напад на две џамии за време на клањање на џума намаз (петочната молитва) во градот Крајстчерч во Нов Зеланд животот го загубија 50 лица, а десетици лица беа ранети од кои некои потешко.

 Слични вести