Протестен митинг во рускиот главен град Москва против цензурата на интернетот

Протестниот митинг се одржа на улицата Сахаров во Москва под насловот „Слобода за интернетот“, а со образложение дека рускиот претседател Владимир Путин вовел ограничувања за интернет услугите.

1160991
Протестен митинг во рускиот главен град Москва против цензурата на интернетот
rusya internet protesto 1.jpg
rusya internet protesto.jpg
rusya internet protesto1.jpg
rusya internet protesto.jpg

Во главниот град на Русија, Москва беше одржан протестен митинг против цензурата на интернетот за руските корисници.

Протестниот митинг се одржа на улицата Сахаров во Москва под насловот „Слобода за интернетот“, а со образложение дека рускиот претседател Владимир Путин вовел ограничувања за интернет услугите.

Полицијата, пред да започне протестот заплени некои транспаренти и балони на кои што беа напишани слогани, а беа притворени и 28 лица.

Руското министерство за внатрешни работи соопшти дека на протестниот митинг учествувале 6.500 лица, додека опозициски извори јавува дека бројот на учесници на протестот изнесувал 15.300 лица.Слични вести