Во вооружен напад во ноќен клуб во Мексико се убиени 15 лица, а голем број лица се ранети

Вооружени лица извршија напад во ноќен клуб во централниот дел на Мексико во кој животот го загубија 15 лица, а голем број лица се ранети

Во вооружен напад во ноќен клуб во Мексико се убиени 15 лица, а голем број лица се ранети

Во напад на вооружени лица на еден ноќен клуб  во централниот дел на Мексико животот го загубија 15 лица, а голем број лица се ранети.

Во објавените вести во локалниот печат, ослонувајќи се на изјавата на Софија Хует Лопез, функционер на провинциската управа Гуанахуато, се истакнува дека во реализираниот напад во ноќниот клуб по име "Ла Плаја" во градот Саламанка животот го загубиле 15 лица.

Во нападот имало и голем број ранети.

Полициски функционери и јавното обвинителство на Гуанахуато засега не објавија соопштение во врска со случајот.Слични вести