Во бомбашки напад во сомалискиот главен град Могадишу загинаа 28 лица

Цел на терористичката организација Еш Шебаб беше еден хотел во сомалискиот главен град Могадишу

1155109
Во бомбашки напад во сомалискиот главен град Могадишу загинаа 28 лица

Во реализиран бомбашки напад во главниот град на Сомалија, Могадишу, животот го загубија 29 лица, а 80 лица се ранети.

Цел на терористичката организација Еш Шебаб беше еден хотел во сомалискиот главен град Могадишу.

Во самоубиствениот напад извршен со возило бомба загинаа 29 лица, а 80 лица се ранети.

По нападот беа евакуирани цивилите од хотелот и неговата околина.

Потоа дојде до вооружен судир помеѓу напаѓачите кои се засолнале во една зграда и полицијата.Слични вести