Напад на воена база во Авганистан

Во нападот загинаа и приврзаници на безбедносните сили, но не беа информации за бројот на загинатите

1155246
Напад на воена база во Авганистан

Приврзаниците на терористичката организација Талибан извршија напад на воената база Шораб во јужната авганистанска провинција Хелманд.

Министерството за одбрана соопшти дека во операцијата што започна веднаш по нападот беа неутрализриани 4 терористи.

Во нападот загинаа и приврзаници на безбедносните сили, но не беа информации за бројот на загинатите.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Талибан беше изнесено тврдењето дека во нападот загинале голем број приврзаници на безбедносните сили меѓу кои и пилоти.

Во базата Шораб во месноста Вашир во провинцијата Хелманд се наоѓаат Командата на 215-от корпус Мајванд и американскиот воен камп.Слични вести