Две кривични пријави за сексуалen напад против францускиот амбасадор во Нова Каледонија

Сексуалните напади биле извршени во Ноумеа, на еден состанок на којшто учествувал и амбасадорот Жуд Роби

1148700
Две кривични пријави за сексуалen напад против францускиот амбасадор во Нова Каледонија

Во Ваниту, Нова Каледонија која се наоѓа на југоисточната страна на пацифичкиот Океан, беа поднесени две кривични пријави против францускиот амбасадор Џуди Роби за сексуален напад.

Според информациите кои беа објавени во француските медиуми, минатата недела против амбасадорот Роби биле поднесени две посебни кривични пријави за напади врз две жени во Ноумеа, главниот град на Нова Каледонија.

Сексуалните напади биле извршени во Ноумеа, на еден состанок на којшто учествувал и амбасадорот Роби.

Министерството за надворешни работи на Франција го повика амбасадорот Роби на консултации.Слични вести