Вооружен напад на Талибан во Авганистан: Загинаа 5 мина припадници на безбедносните сили

Потпретседателот на градскиот совет на Фарјаб Сајед Абдул Баки Хашими истакна дека терористи на Талибан извршиле напад на една воена станица во областа Еркелик при што загинале 5 мина припадници на безбедносните сили, а двајца биле ранети

1148185
Вооружен напад на Талибан во Авганистан: Загинаа 5 мина припадници на безбедносните сили

Во реализиран вооружен напад од страна на членови на терористичката организација Талибан во провинцијата Фарјаб во северниот дел на Авганистан загинаа 5 мина припадници на безбедносните сили, а двајца се ранети.

Потпретседателот на градскиот совет на Фарјаб Сајед Абдул Баки Хашими во дадената изјава за печатот истакна дека терористите извршиле напад на една воена станица во областа Еркелик при што загинале 5 мина припадници на безбедносните сили.

Хашими рече дека во нападот биле ранети и двајца припадници на безбедносните сили.

Во објавеното соопштение од Дирекцијата на полицијата на Фарјаб пак се истакнува дека по нападот дошло до вооружен судир во кој биле убиени 18 терористи, 

 Слични вести