Во вооружен напад на ДЕАШ кај градот Анбар во Ирак загинаа 3 лица

Припадници на терористичката организација ДЕАШ реализираа вооружен напад на безбедносните сили во североисточниот дел на градот Анбар во Ирак , на ирачко-саудиската граница, во кој загинаа 3 лица, а беа киднапирани 8 лица од кои тројца полицајци

1148131
Во вооружен напад на ДЕАШ кај градот Анбар во Ирак загинаа 3 лица

Во реализиран напад од страна на терористичката организација ДЕАШ врз безбедносните сили во североисточниот дел на градот Анбар во Ирак загинаа 3 лица, а беа киднапирани 8 лица од кои тројца полицајци.

Капетанот Ахмет ел-Дулејми од ирачките безбедносни сили истакна дека припадници на терористичката организација ДЕАШ извршиле вооружен напад на пограничната станица кај градчето Нухејиб во западниот дел на ргадот Анбар, на ирачко-саудиската граница, и притоа загинале 3 лица од кои двајца ирачки полицајци, а за едниот не е познато дали бил припадник на безбедносните сили.

Дулејми ја сподели и информацијата дека терористите припадници на терористичката организација ДЕАШ по нападот киднапирале 8 лица од кои тројца полицајци, а воедно рече дека бил убиен и едниот од лицата земени во заложништво, но дека нема информации за тоа дали тоа лице е припадник на безбедносните сили.Слични вести