Тешка сообраќајна несреќа во Боливија

Несреќата се случила поради густата магла

1148070
Тешка сообраќајна несреќа во Боливија

Во сообраќајната несреќа што се случи во судирот на еден автобус и камион во Боливија загинаа 22 лица.

Полицијата соопшти дека во судирот на еден автобус и камион на автопатот меѓу Потоси и Оруро загинаа 22, а 12 лица беа повредени.

Несреќата се случила поради густата магла.

Минатиот месец на истиот пат во судирот на два автобуси исто така згаинаа 22 лица.Слични вести