Самоубиствен напад во Египет

Во експлозијата загинаа двајца приврзаници на безбедносните сили, а двајца беа повредени

1147935
Самоубиствен напад во Египет

Во самоубиствениот напад во Каиро загинаа двајца приврзаници на безбедносните сили, а двајца беа повредени.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи беше истакнато дека во рамките на операцијата за фаќање на сторителите на нападот со рачно направени експлозивни средства на 15 февруари во Гиза, лицата кои беа следени од полицијата го активираа експлозивот во близината на џамијата Ал Азхар во близината. Во експлозијата загинаа двајца приврзаници на безбедносните сили, а двајца беа повредени.

Во петокот во подрачјето Гиза во Каиро беше извршен напад со рачна експлозивна направа.Слични вести