Трамп: По извојуваната сто процентна победа над ДЕАШ кој е пред колапс, се повлекуваме

Американскиот претседател Доналд Трамп ја соопшти својата очекувана објава по прашањето со Сирија во врска со што напиша: По извојуваната сто процентна победа над ДЕАШ кој е пред колапс се повлекуваме

1146857
Трамп: По извојуваната сто процентна победа над ДЕАШ кој е пред колапс, се повлекуваме

Американскиот претседател Доналд Трамп ја соопшти својата очекувана објава по прашањето со Сирија.

Трамп во објавеното соопштение на својата сметка преку социјалната медија го употреби изразот: "По извојуваната сто процентна победа над ДЕАШ кој е пред колапс, се повлекуваме."

Велејќи дека нема да се остане посматрач пред ширењето на терористичката организација во Европа, Трамп ги повика европските земји да ги прифатат над 800'те терористи припадници на ДЕАШ кои се фатени во Сирија и да ги изнесат пред суд.

Освен тоа американскиот претседател Доналд Трамп побара од своите европски сојузници да преземат поголема одговорност по ова прашање.Слични вести