Жолтите елеци во Холандија по 11'ти пат одржаа антивладини протести во различни градови на земјата

По испратените повици преку социјалната медија жолтите елеци се собраа го различни градови низ земјата, во главниот град Амстердам и во градови како што беа Хаг и Ротердам

1142089
Жолтите елеци во Холандија по 11'ти пат одржаа антивладини протести во различни градови на земјата
hollanda sari yelekliler.jpg
hollanda sari yelekliler1.jpg

Жолтите елеци во Холандија по 11'ти пат одржаа антивладини протести во различни градови на земјата. 

По испратените повици преку социјалната медија жолтите елеци се собраа го различни градови низ земјата, во главниот град Амстердам и во градови како што беа Хаг и Ротердам.

На протестите на кои учествуваа особено екстремно десничарските групи во земјата беше протестирано против холандскиот премиер Марк Руте и владините политики.

Група жолти елеци кои се собраа зад холандскиот Парламент во градот Хаг го повикаа народот да учествува на антивладините протести.Слични вести