Во вооружен напад на полициска станица во Авганистан загинаа 10 полицајци

Гувернерот на Балган Абдулхај Немати изјави за новинарите дека терористи членови на талибан реализираа вооружен напад на полициска станица во центарот на Баглан и во нападот загинаа 10 полицајци

1139244
Во вооружен напад на полициска станица во Авганистан загинаа 10 полицајци

Во реализиран вооружен напад на полициска станица во центарот на провинцијата Баглан во Авганистан загинаа 10 полицајци.

Гувернерот на Балган Абдулхај Немати изјави за новинарите дека терористи членови на Талибан реализираа вооружен напад на полициска станица во центарот на Баглан и во нападот загинаа 10 полицајци.

Велејќи дека во вооружениот напад биле ранети и тројца чувари, Немати додаде дека по нападот дошло до вооружена престрелка во која имало загинати и од терористите. Слични вести