Во вооружен судир во Авганистан загинаа 9 чувари и еден цивил

Портпаролот на губернијата Самандан Сидик Азизи истакна дека откако терористите извршиле напад на селото Глула дошло до воружен судир при што загинале 9 мина чувари и еден цивил, 8 чувари биле ранети, а биле убиени 7 мина терористи

1138578
Во вооружен судир во Авганистан загинаа 9 чувари и еден цивил

Во вооружен судир помеѓу терористите членови на Талибан и авганистанските безбедносни сили во населеното место Дере-и Суф Пајан во провинцијата Саманган во северниот дел на Авганистан загинаа 9 чувари и еден цивил.

Портпаролот на губернијата Самандан Сидик Азизи истакна дека откако терористите извршиле напад на селото Глула дошло до воружен судир.

Велејќи дека во судирот загинале 9 мина чувари и еден цивил, Азизи додаде дека воедно во вооружениот судир биле убиени 7 мина терористи, а биле ранети и 8 мина чувари. 

Во објавеното соопштение од страна на Талибан пак се тврди дека во вооружениот судир загинале 19 чувари.Слични вести