Во Венецуела потона едно кану

Кануто пренесувало патници над капацитетот поради што се властите се фокусирани кон оваа веројатност

1135456
Во Венецуела потона едно кану

Во несреќата на реката Ориноко во Венецуела во која потоа едно кану загинаа 6 лица од кои 5 деца.

Според веста на венецуелскиот информативниот веб сајт Ултимас Нотициас, во реката Ориноко во југозападната провинција Боливар потона едно кану.

Директорот за цивилна заштита на покраината Ангел Родригез рече дека во несреќата се спасија 14 лица, додека од 6-те загинати, 5 беа деца.

Кануто пренесувало патници над капацитетот поради што се властите се фокусирани кон оваа веројатност, а исто така се истражува дали патниците облекле појаси за спасување.

Во сличната несреќа што се случи во 2017 година на реката Ориноко загинаа 7 лица.Слични вести