Експлозија во Иран

Во експлозијата на две рачни експлозивни направи во градот Захидан во југозападната иранска провинција Систан-Белуџистан  беа повредени 3 припадници на безбедносните сили

1135552
Експлозија во Иран

Во експлозијата на две рачни експлозивни направи во градот Захидан во југозападната иранска провинција Систан-Белуџистан  беа повредени 3 припадници на безбедносните сили.

Генералниот директор на полицијата на провинцијата Систан-Белуџистан Мухамед Ганбери во изјавата за Иранската државна телевизија рече дека во центарот на градот Захидан експлодирале две рачно направени експлозиви поради што безбедносните сили биле испратени на местото на настанот.

Ганбери додаде дека експлозијата се случи во 20.30 часот според локално време и дека биле повредени 3 припадници на безбедносните сили.

Во врска со експлозијата не беа објавени некои подетални информации.Слични вести