Неформална средба помеѓу Алиев и Пашинјан во Давос

Според објавеното соопштение од кабинетот на азербејџанскиот претседател, претседателот Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан оствариле неформална средба во Давос каде што престојуваат по повод годинашниот 49'ти Светски економски форум.

1131225
Неформална средба помеѓу Алиев и Пашинјан во Давос

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан остварија неформална средба во швајцарското градче Давос.

Според објавеното соопштение од кабинетот на азербејџанскиот претседател, претседателот Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан оствариле неформална средба во Давос каде што престојуваат по повод годинашниот 49'ти Светски економски форум.

На оваа неформална средба било разговарано за актуелната состојба во процесот за решавање на проблемот Нагорно Карабах.Слични вести