Во напад на талибанските милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа 7 полицајци

Талибански милитанти реализираа напад на полициска станица во центарот на провинцијата Фарах во западниот дел на Авганистан во кој загинаа 7 полицајци, а 6 полицајци се ранети

1129048
Во напад на талибанските милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа 7 полицајци

Во реализиран напад на талибански милитанти на полициска станица во центарот на провинцијата Фарах во западниот дел на Авганистан загинаа 7 полицајци.

Вршителот на должноста претседател на градскиот совет на Фарах Дадулах Кане истакна дека талибански милитанти извршија напад на полициската станица Кариз Шајха во центарот на Фарах.

Велејќи дека во нападот загинаа 7 полицајци, Кане рече дека исто така беа ранети и 6 мина полицајци.

Во објавеното соопштение од Талибан пак се тврди дека во нападот биле убиени 7 полицајци, а 7 полицајци биле заробени.Слични вести