Во напад на талибански милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа четворица полицајци

Талибански милитанти реализираа вооружен напад на една полициска станица во губернијата Фарах во Авганистан во кој загинаа четворица авганистански полицајци

1124611
Во напад на талибански милитанти на полициска станица во Авганистан загинаа четворица полицајци

Во реализиран напад од страна на милитантни на Талибан на една полициска станица во центарот на губернијата Фарах во Авганистан загинаа четворица авганистански полицајци.

Вршителот на должноста претседател на градскиот совет на Фарах Дадулах Кане во дадената изјава за новинарите истакна дека талибански милитанти реализираа вооружен напад на полициската станица Султан Мир Ага во центарот на Фарах.

Велејќи дека во нападот загинаа четворица полицајци, Кане рече дека милитантите по нападот ги зеле оружјето и муницијата од полициската станица и се оддалечиле од областа.Слични вести