При уривање во рудник за јаглен во Кина животот го загубија 21 работник

Во Кина дојде до уривање во рудник за јаглен при што во несреќата животот го загубија 21 работник

1124635
При уривање во рудник за јаглен во Кина животот го загубија 21 работник

При уривање во рудник за јаглен во Кина животот го загубија 21 работник.

Според веста на весникот Глобал Тајмс", едниот од официјалните информативни органи на кинеската Комунистичка партија, синоќа дошло до уривање во рудникот за јаглен Лициагу со кој стопанисува фирмата А.Д. Баиџи Мининг корпорејшн во градот Шинму во провинцијата Шанши.

66 од вкупно 87 работници кои работеле за време на несреќата во рудникот биле спсасени, а потоа биле извлечени мртвите тела на 21 работник кои останале заглавени во рударското окно.

Како што се истакнува била започната истрага во врска со обелоденување на причината на несреќата.



Слични вести