Во вооружен напад на Талибан врз полициска станица во Авганистан загинаа 13 полицајци

Портпаролот на губернијата Белх Мунир Ахмед Ферхад во дадената изјава за новинарите истакна дека талибанските милитанти реализирале вооружен напад на полициската станица во Чахарбулак во кој загинале 13 полицајци

1122290
Во вооружен напад на Талибан врз полициска станица во Авганистан загинаа 13 полицајци

Во вооружен напад на припадници на Талибан на една полициска станица во населеното место Чахарбулак во губернијата Белх во Авганистан загинаа 13 полицајци.

Портпаролот на губернијата Белх Мунир Ахмед Ферхад во дадената изјава за новинарите истакна дека талибанските милитанти реализирале вооружен напад на полициската станица во Чахарбулак во кој загинале 13 полицајци.

Фархад рече дека откако по нападот во областа пристигнале дополнителни сили талибанските милитанти биле одбиени.

Во меѓувреме, Талибан тврди дека во нападот загинале 24 војници и полицајци.Слични вести