Иран потенцира на значењето за што побрзо спроведување на договорите за соработка со соседните земји

На состанокот учествуваа претседателот на собранието Али Лариџани, претседателот на судската власт Садик Лариџани, потпретседателот Исак Џихангири , министерот за инудстрија и трговија Риза Рахмани и претседателот на  Централната банка Абдунасир ХИмети

1122145
Иран потенцира на значењето за што побрзо спроведување на договорите за соработка со соседните земји

Иран потенцира на значењето за што побрзо спроведување на договорите за економска соработка со соседните земји

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на претседателството на Иран беше истакнато дека Високиот совет за економска координација се состана под претседателство на претседателот Хасан Рохани во Техеран.

На состанокот учествуваа претседателот на собранието на Иран Али Лариџани, претседателот на судската власт Садик Лариџани, потпретседателот Исак Џихангири , министерот за инудстрија и трговија Риза Рахмани и претседателот на  Централната банка Абдунасир Химети.

Посебен акцент на состанокот беше ставен на значењето на што побрзото спроведување на договорите за економска соработка со соседните земји и заедничките инвестиции од аспект на увозот и извозот.Слични вести