Бројот на жртвите во експлозијата на природен гас во една зграда во Русија се зголеми на 13 лица

Продолжуваат работите за пребарување и спасување во рушевините на срушената 10 катна зграда во која се случи експлозијата

1117462
Бројот на жртвите во експлозијата на природен гас во една зграда во Русија се зголеми на 13 лица

Бројот на извадените мртви тела од под рушевините на срушената зграда во која во понеделникот дојде до експлозија на природен гас, во градот Магнитогорск, во областа Чељабинск во Русија, се зголеми на 13 лица.

Продолжуваат работите за пребарување и спасување во рушевините на срушената 10 катна зграда во која се случи експлозијата.

Според објавеното соопштение од Министерството за итни состојби, од под урнатините на срушената зграда досега се извадени мртвите тела на 13 лица.

Сеуште нема информации за судбината на уште приближно 30 лица за кои се претпоставува дека се наоѓаат под урнатините на зградата.

Инаку, во експлозија на природен гас во една зграда во градот Магнитогорск, во областа Чељабинск во Русија, дојде до експлозија на природен гас во која е предизвикана штета во 48 станови во истата зграда. во која се претпоставува дека живееле повеќе од 100 лица.

Во првата фаза од работите за пребарување и спасување од под рушевините на зградата беа извлечени мртвите тела на 8 лица, а едно неколкумесечно бебе беше извадено живо по изминати приближно 35 часа по експлозијата.Слични вести