Доналд Трамп: Наместо САД за повторната изградба на Сирија прифати да плати Саудиска Арабија

Американскиот претседател Доналд Трамп преку социјалната мрежа Твитер соопшти дека наместо САД за повторната изградба на Сирија прифати да плати Саудиска Арабија

1113021
Доналд Трамп: Наместо САД за повторната изградба на Сирија прифати да плати Саудиска Арабија

Американскиот претседател Доналд Трамп во соопштението што го објави на својата сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека наместо САД, потребните пари за повторната изградба на Сирија прифатила да ги даде Саудиска Арабија.

Велејќи дека Саудиска Арабија ќе помогне во повторната изградба на Сирија, Трамп и се заблагодари на оваа земја.

„Саудиска Арабија прифати наместо САД, таа да ги потроши потребните пари за помагање во повторната изградба на Сирија. Видовте нели? Зарем не е извонредно тоа што на местото на САД на одделеченост од 5000 милји, крајно богати земји помагаат во повторната изградба на своите соседи? Благодарам Саудиска А.!“ - напиша американскиот претседател Доналд Трамп на својата сметка на социјалната мрежа Твитер.Слични вести