Вооружен напад во Нигерија: Загинаа 17 лица

Портпаролот на полицијата Мухамед Шеху истакна дека во реализираниот вооружен напад од страна на засега неидентификувани лица во саботата вечер во областа Марадун во провинцијата Замфара во северозападниот дел на земјата, животот го загубија 17 лица

1112652
Вооружен напад во Нигерија: Загинаа 17 лица

Во реализиран вооружен напад во Нигерија животот го загубија 17 лица. 

Портпаролот на полицијата Мухамед Шеху истакна дека во реализираниот вооружен напад од страна на засега неидентификувани лица во саботата вечер, во областа Марадун во провинцијата Замфарак, во северозападниот дел на земјата, животот го загубија 17 лица.

По вооружениот напад се засилени безбедносните мерки во областа и е упатен повик до населението да ги информира безбедносните сили во врска со илегалните вооружени групи.

Провинцијата Замфара каде што мнозинството од населението го сочинуваат Муслимани во поблиското минато беше сцена на слични вооружени напади.Слични вести