ОН испратија 23 шлепери хуманитарна помош за населението во градот Идлиб во Сирија

23 шлепери натоварени со хуманитарна помош на ОН го преминаа граничниот премин Џилвеѓозу кај населеното место Рејханли во близина на градот Хатај

1109949
ОН испратија 23 шлепери хуманитарна помош за населението во градот Идлиб во Сирија

Од страна на Обединетите нации (ОН) испратени 23 шлепери хуманитарна помош во подрачјето на градот Идлиб во Сирија.

23 шлепери натоварени со хуманитарна помош на ОН преминаа преку граничниот премин Џилвеѓозу кај населеното место Рејханли во близина на градот Хатај.

Како што се дознава материјалите со хуманитарна помош во шлеперите ќе им бидат раздадени на загрозените во градот Идлиб и руралните подрачја.Слични вести