Циклонот Гаџа во Индија одзеде 40 животи

Во циклонот Гаџа кој ги погоди јужните делови на Индија се зголеми на 40 лица

1089932
Циклонот Гаџа во Индија одзеде 40 животи

Бројот на жртвите во циклонот Гаџа кој ги погоди јужните делови на Индија се зголеми на 40 лица.

Според вестите објавени во индискиот печат, во циклонот Гаџа кој и погоди крајбрежните делови на провинцијата Тамил Наду биле оштетени голем број куќи и биле евакуирани повеќе од 82 илјади лица.

Премиерот на провинцијата Тамил Наду Едапади К. Паланисвами истакна дека денеска (недела) ќе го посети погоденото подрачје од циклонот.

Паланисвами вчера изјави дека ќе им се достави секој вид помош на загрозените и оштетените од циклонот.

Поради циклонот не може да се доставува електрична енергија на погоденото подрачје.

 Слични вести