Во експлозија во патнички автобус во Зимбабве загинаа најмалку 42 лица, а 20 лица се ранети

Полицијата соопшти дека во областа Јужен Матабелеланд дојде до експлозија во еден патнички автобус и дека притоа во експлозијата животот го загубија најмалку 42 лица, а 20 лица се ранети

1089465
Во експлозија во патнички автобус во Зимбабве загинаа најмалку 42 лица, а 20 лица се ранети

Во експлозија што се случи во патнички автобус во Зимбабве, држава во јужна Африка животот го загубија најмалку 42 лица, а 20 лица се ранети.

Полицијата соопшти дека во областа Јужен Матабелеланд дојде до експлозија во еден патнички автобус и дека притоа во експлозијата животот го загубија најмалку 42 лица, а 20 лица се ранети.

Очевидци соопштуваат дека едниот од патниците носел плин или бензин и дека поради тоа автобусот наеднаш почнал да гори.

Во врска со случајот не беше објавено детално соопштение и само се истакнува дека некои од патниците се здобиле со сериозни изгореници.Слични вести