Во реализиран напад од страна на Талибан во Авганистан загинаа најмалку 13 војници и полицајци

Ариф Нори, авганистански функционери, истакна дека Талибан изврши напад на еден заеднички воено-полициски пункт во областа Когјани и дека притоа во нападот загинаа 7 авганистански војници и 6 полицајци

1082051
Во реализиран напад од страна на Талибан во Авганистан загинаа најмалку 13 војници и полицајци

Во реализиран напад од страна на Талибан на еден контролен пункт во провинцијата Газни во Авганистан загинаа најмалку 13 војници и полицајци.

Ариф Нори, авганистански функционери, истакна дека Талибан изврши напад на еден заеднички воено-полициски пункт во областа Когјани и дека притоа во нападот загинаа 7 авганистански војници и 6полицајци. 

Истиот функционер информира дека вооружениот судир до кој што дошло по нападот траел во текот на 3 часа и дека притоа освен најмалку 13 загинати војници и полицајци, биле ранети и повеќе од 10 лица од кои четворица војници.

Воедно и портпаролот на Талибан Забинулах Муџахид информираше дека ја преземаат одговорноста за нападот.Слични вести