Самоубиствен напад во Кабул, Авганистан: 7 лица загинаа, а 8 лица се ранети

Портпаролот на авганистанското министерство за внатрешни работи Наџиб Даниш истакна дека во близина на затворот Пул-и Чархи во Кабул самоубиствен напаѓач се доближил до едно возило во кое се наоѓале вработени во затворот и ја активирал бомбата на себе

1078610
Самоубиствен напад во Кабул, Авганистан: 7 лица загинаа, а 8 лица се ранети

Во реализиран самоубиствен напад во главниот град на Авганистан Кабул животот го загубија 7 лица, а 8 лица се ранети.

Портпаролот на авганистанското министерство за внатрешни работи Наџиб Даниш истакна дека самоубиствениот напаѓач во близина на затворот Пул-и Чархи во Кабул се доближил до едно возило во кое се наоѓале вработени во затворот и притоа ја активирал бомбата што ја носел на себе.

Во самоубиствениот напад животот го загубија 7 лица, а 8 лица се ранети.

Одговорноста за нападот засега не ја презеде никој.Слични вести