64 насто од Европејците истакнаа дека можат и без ЕУ

Во случај да не се обезбедат промени и реформи, ЕУ ќе продолжи да важи за безбачајна заедница за поголемиот број на граѓаните

1067439
64 насто од Европејците истакнаа дека можат и без ЕУ

Европејците не мислат дека животните услови без ЕУ би можел да биде полош.

Тинк-тенк институтот „Пријателите на Европа“ со седиште во Брисел спроведе анкета со 11 илјади испитаници низ цела Европа. 49 насто од испитаниците одговорија дека ЕУ е непотребна, додека 64 насто дека не мислат дека ако ја нема ЕУ, ќе се влошат животните стандарди на луѓето.

Според резултатите од одговорите на испитаниците за анкетата, во заклучокот кој беше објавен беше истакнато дека во случај да не се обезбедат промени и реформи, ЕУ ќе продолжи да важи за безбачајна заедница за поголемиот број на граѓаните.

Во заклучокот на анкетата беше истакнато дека над една третина од Европејците очекуваат транспарентност во буџетските трошоци на ЕУ.Слични вести