Поради тајфунот Конг-реј во Јужна Кореја животот го загубија 2 лица

Според објавените вести во локалниот печат, во лизгањето на земјиштето предизвикано од силниот тајфун Конг-реј во областа Џеџу животот го загубија два лица, а едно лице се води како исчезнато

1064297
Поради тајфунот Конг-реј во Јужна Кореја животот го загубија 2 лица

Поради силниот тајфун Конг-реј кој ја погоди Јужна Кореја животот го загубија 2 лица, а едно лице се води како исчезнато.

Според објавените вести во локалниот печат ослонувајќи се на Националната агенција за елементарни непогоди, во лизгањето на земјиштето предизвикано од силниот тајфун Конг-реј во областа Џеџу животот го загубија два лица, а едно лице се води како исчезнато. 

Поради тајфунот во провинцијата Северен Гјеонгсанг 1.334 куќи и 680 хектари земјиште се преплавени со вода, а повеќе од илјада лица се евакуирани на безбедни места. 

Како што се истакнува во погоденото подрачје не може да се доставува електрична струја до повеќе од 61 илјада куќи, а голем број патишта се оштетени.Слични вести