Во последниот еден месец во Авганистан загинаа 513 припадници на безбедносните сили

Авганистанскиот министер за одбрана Тарик Бахрами во говорот што го одржа пред парламентот истакна дека во последниот еден месец загинаа 513 припадници на безбедносните сили, а повеќе од 700 се ранети

1055143
Во последниот еден месец во Авганистан загинаа 513 припадници на безбедносните сили

Во последниот еден месец во Авганистан загинаа 513 припадници на безбедносните сили.

Авганистанскиот министер за одбрана Тарик Бахрами во говорот што го одржа пред парламентот истакна дека во последниот еден месец загинаа 513 припадници на безбедносните сили, а повеќе од 700 се ранети.

Велејќи дека исто така во последниот еден месец од страна на терористите се заробени и 43-јца припадници на безбедносните сили, Бахрами напомена дека освен тоа во последниот еден месец загубите на страната на терористите се зголемени за три пати во споредба со безбедносните сили.

Бахрами нагласи дека безбедноснте сили го оставија зад себе едниот од најкрвавите месеци и соопшти дека се работи на одредени планови за спречувње на загубите.

 Слични вести