Реакција од Русија против САД по прашањето на сириски Идлиб

Постојаниот претставник на Русија во Обединетите нации (ОН) Василиј Небензија напомена дека САД за да не би биле прикажани случувањата во останатите делови на Сирија со постојано изнесување на дневен ред на Идлиб го манипулираат дневниот ред

1054899
Реакција од Русија против САД по прашањето на сириски Идлиб

Постојаниот претставник на Русија во Обединетите нации (ОН) Василиј Небензија наодржаната прес-конференција истакна дека САД со постојано изнесување на дневен ред на трагедиите ки што се доживуваат во Идлиб се обидуваат да го држат далеку од дневниот ред присуството на американските воени единици во другите области на Сирија.

Небензија напомена дека САД за да не би биле прикажани случувањата во останатите делови на Сирија со постојано изнесување на дневен ред на Идлиб го манипулираат дневниот ред.

Велејќи дека САД совесно не ги прикажуваат останатите настани кои што се случуваат во регионот, постојаниот претставник на Русија во Обединетите нации (ОН) Василиј Небензија рече: „Идлиб претставува манпулација прд настаните кои што се случуваат во останатите области на Сирија. Пред состанокот на претседателите на Русија и Турција на 17 септември беше создадена една катастофална атмосфера. Беше речено дека нападот на Идлиб ќе доведе до најголемата човечка катастрофа на 21-от век. Овде покрај заштитата на цивилите постојат и други причини.“Слични вести