Русија го повика амбасадорот на Израел на консултации

Амбасадорот на Израел во Москва Гари Кохен беше повикан на консултации во врска рускиот авион што падна во Сирија

1051989
Русија го повика амбасадорот на Израел на консултации

Русија во врска со рускиот авион што падна во Сирија амбасадорот на Израел во Москва Гари Кохен го повика на консултации во Министерството за надворешни работи.

Според писменото соопштение кое беше објавено од страна на руското МНР, амбасадорот на Израел во Москва Кохен беше повикан на консултации во врска рускиот авион што падна во Сирија.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за одбрана на Русија, рускиот воен авион кој вчера исчезна од радарот, погрешно беше соборен од страна на силите н Бешар Асад поради израелските воздушни напади.Слични вести