ОН испратија 29 шлепери хуманитарна помош наменета за загрозените во подрачјето на Идлиб

29 шлепери со 580 тони хуманитарната помош на Обединетите нации (ОН) преминаа преку турско-сирискиот граничен премин Џилвеѓозу во населеното место Рејханли кај градот Хатај и се упатија кон подрачјето на градот Идлиб

1052151
ОН испратија 29 шлепери хуманитарна помош наменета за загрозените во подрачјето на Идлиб
bm idlib yardim.jpg
bm idlib yardim1.jpg

Обединетите нации (ОН) испратија 29 шлепери хуманитарна помош наменета за подрачјето на градот Идлиб во Сирија.

Шлеперите со хуманитарната помош на Обединетите нации (ОН) преминаа преку  турско-сирискиот граничен премин Џилвеѓозу во населеното место Рејханли кај градот Хатај.

Како што се дознава хуманитарната помош од 580 тони испратена од страна на ОН ќе им биде раздадена на загрозените во градот Идлиб и во руралните подрачја кои имаат потреба од помош.Слични вести