Путин одржа состанок со Советот за безбедност на земјата посветен на сириски Идлиб

Портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков изјави дека претседателот Владимир Путин се состанал со членовите на Советот за безбедност на земјата и притоа биле разменети мислења во врска со ситуацијата во подрачјето на сирискиот град Идлиб

1049814
Путин одржа состанок со Советот за безбедност на земјата посветен на сириски Идлиб

Рускиот претседател Владимир Путин одржа состанок на Советот за безбедност на земјата во врска со ситуацијата во подрачјето на градот Идлиб во Сирија.

Портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков изјави дека на состанокот на кој претседателот Путин се состанал со членовите на Советот за безбедност биле разменети мислења во врска со ситуацијата во подрачјето на сирискиот град Идлиб.

Поврзано со случувањата во Идлиб, Песков рече: „Беа изнесени грижите поврзани со интензивниот број на терористи во ова населено место и нивните активности за дестабилизација.“

Портпаролот на Кремљ Дмитриј Песков напомена дека на состанокот станало збор и за внатрешните социоекономски проблеми.Слични вести