Специјалниот претставник на ОН Стефан де Мистура започнува нова посредничка иницијатива за Сирија

Специјалниот претставник на ОН за Сирија Стефан де Мистура во рамките на новата посредничка иницијатива во Женева ќе оствари одделни средби со претставниците на Русија, Иран и Турција, а утре ќе одржи заедничка средба со претставнциите на трите земји

1046589
Специјалниот претставник на ОН Стефан де Мистура започнува нова посредничка иницијатива за Сирија

Специјалниот претставник на Обединетите нации (ОН) за Сирија Стефан де Мистура започнува нова посредничка иницијатива за Сирија.

Според веста на Дојче веле сервис на турски јазик, иницијативата за која станува збор ќе се реализира со советување на Турција, Русија и Иран.

Во тие рамки, специјалниот претставник на Обединетите нации (ОН) за Сирија Стефан де Мистура денеска во Женева ќе оствари одделни средби со претставниците на Русија, Иран и Турција, а утре пак ќе одржи заедничка средба со претставнциите на трите земји.

Како што се наведува специјалниот претставник на Обединетите нации (ОН) за Сирија Стефан де Мистура потоа ќе оствари средби со претставниците на некои Западни земји и на Германија.Слични вести