Поголемиот број од Германците се плашат од политиките на Трамп

околу 69 насто од Германците стравуваат од можноста дека светот би можел да стане поопасно место за живеење

1044433
Поголемиот број од Германците се плашат од политиките на Трамп

Поголемиот број од германските граѓани се плашат од политиките на американскиот претседател Доналд Трамп.

Според резултатите од годинашново анкетно истражување „Стравувањата на Германците 2018“ на осигурителното друштво „R+V“, околу 69 насто од Германците стравуваат од можноста дека светот би можел да стане поопасно место за живеење поради политиките на Трамп.

На прво место на стравувањата на Германците се најдоа политиките на Трамп, додека порастот (од 63 насто) на барањата за азил, напнатоста со странците во земјата (пораст од 63 насто), екстремните барања на политичарите (пораст од 61 насто), тероризмот (пораст од 59 насто), товарот на должничката криза на ЕУ врз даночните обврзници (пораст од 58 насто) и политичката екстремност (57 насто).Слични вести