Ќе ја бомбардираме Сирија во случај на употреба на хемиско оружје во Идлиб

Началникот на генералштабот на Франција Франсоа Леконтр: Нашите сили се спремни за напад на Сирија во случај во рамките на операцијата биде употребено хемиско оружје

1044382
Ќе ја бомбардираме Сирија во случај на употреба на хемиско оружје во Идлиб

Началникот на генералштабот на Франција Франсоа Леконтр рече:

„Ќе ја бомбардираме Сирија во случај на употреба на хемиско оружје во Идлиб“

Во освртот на евентуалната операција на режимот на Сирија на Идлиб, Леконтр рече: Нашите сили се спремни за напад на Сирија во случај во рамките на операцијата биде употребено хемиско оружје.

Началникот на Генералштабот на Франција меѓудругото рече дека до крајот на месецот ќе бидат исчистени и последните подрачја во Сирија од терористите а кои се наоѓаат под контрола на ДАЕШ.Слични вести