Песков: Ќе продолжат со преговорите со другите земји во врска со Идлиб

Оостојано расте загриженоста за Идлиб

1043881
Песков: Ќе продолжат со преговорите со другите земји во врска со Идлиб

Портпаролот на претседателскиот дворец Кремљ на Русија Дмитиј Песков во врска со состојбата на сирискиот град Идлиб рече дека ќе продолжат со преговорите со другите земји.

Песков во изјавата за печатот во врска со состојбата во Идлиб рече дека постојано расте загриженоста.

На сите средби со колегите на различни нивоа, ова прашање се наоѓа на дневниот ред на Русија рече Песков избегнувајќи да направи коментар во врска со евентуалната операција на Идлиб.Слични вести