Меркел: Очекуваме поволен исход од преговорите Брегзит

Не сакаме неповолен исход, но исто така не можеме да го занемариме и овој факт.

1043585
Меркел: Очекуваме поволен исход од преговорите Брегзит

Германската канцеларка Ангела Меркел рече дека од преговорите Брегзит во врска со одвојувањето на Британија од ЕУ очекуваат поволен исход.

Канцеларката Меркел учествуваше на манифестацијата што беше приредена од страна на Дојче борсе во Франкфурт.

Во говорот во оваа прилика Меркел се осврна на процесот на одвојувањето на Британија од ЕУ и преговорите на тоа поле.

Потенцирајќи дека по одвојувањето, не ќе може да ги користи правата на земјата членка на ЕУ, Меркел рече дека имаме за цел да постигнеме договор околу одвојувањето на Британија од ЕУ. Секако дека постигнувањето на оваа цел е значајно од аспект на тоа дека одвојувањето ќе може да се оствари единствено под услов една земја која не е земја членка на ЕУ не може да ги има истите права и одговорности со земјата членка на ЕУ.

Се надеваме дека ќе постигнеме резултат на преговорите. Не сакаме неповолен исход, но исто така не можеме да го занемариме и овој факт. Целосно ќе се ангажираме да постигнеме поволен исход на преговорите, рече Меркел.Слични вести