Руски борбени авиони почнаа да го бомбардираат Идлиб

Русија го поддржува сирискиот режим кој се подготвува за операција на Идлиб

1042910
Руски борбени авиони почнаа да го бомбардираат Идлиб

Центарот за набљудување на човековите права во Сирија го изнесе тврдењето дека руски борбени авиони почнале да го бомбардираат сирискиот град Идлиб.

Центарот за набљудување на човековите права во Сирија со седиште во Британија соопшти дека руските борбени авиони по период од 22 дена повторно почнаа да го бомбардираат Идлиб.

Русија го поддржува сирискиот режим кој се подготвува за операција на Идлиб.

Во последното упориште на сириската опозиција градот Идлиб и околината живеат околу 3 милиони цивили.

ОН предупредуваат дека во случајна евентуална операција на Идлиб постои можност околу 250 до 700 илјади лица да имигрираат од градот.

На 7 јули во Иран ќе се состанат турскиот, рускиот и иранскиот лидер. На средбата лидерите се очекуваат да дискутираат за случувањата на северозападната страна на Сирија.Слични вести