Воена соработка меѓу Катар и Кувајт

Лани Катар со цел да се зајакнат можностите за воена соработка меѓу двете земји во Кувајт отвори воено аташе

1038811
Воена соработка меѓу Катар и Кувајт

Командантот на воздушните сили на Катар Хамад Мубарек и Командантот на воздушните сили на Кувајт Адил Али ел-Хафиз разговараа за можностите за зајакнување на воената и одбранбена соработка меѓу двете земји.

Според веста на официјалната новинска агенција на Катар „QNA“, Мубарек и Хафиз се состанаа во Доха, главниот град на Катар.

На средбата, освен прашањата кои имаат заедничко значење, беа разменети и мислења во врска со можностите за зајакнување на билатералните односи како и воената и одбранбена соработка.

Лани Катар со цел да се зајакнат можностите за воена соработка меѓу двете земји во Кувајт отвори воено аташе.Слични вести