Поддршка од Здружението на палестинските дипломци на Турција

Со поддршка на исламскиот уммет и слободниот свет, напразни ќе бидат напорите на гнасниот напад

1033522
Поддршка од Здружението на палестинските дипломци на Турција

Здружението на палестинските дипломци во Турција кои високото образование го завршија на различни факултети во Турција ги осудија американските санкции врз Турција.

Во писменото соопштение кое беше објавено од страна на Здружението на палестинските дипломци беше истакнато: „Ги осудуваме неправедните напади врз турската економија во последните денови. Го подржуваме турскиот народ и турската економија“.

Во соопштението беше подвлечено дека Турција е изложена на еден гнасен напад. Турската економија е силна. Со поддршка на исламскиот уммет и слободниот свет, напразни ќе бидат напорите на гнасниот напад.Слични вести